top of page

MA MAI by Dushi Food

Deze herfst openen we opnieuw onze keuken. Van Mexico gaan we naar de Caraïben, want MA MAI by Dushi Food transformeert OASE tot Antilliaanse woonkamer.

Verwacht culinaire, caribisch hoogstandjes, maar ook een betaalbare daghap. Iedereen kan terecht voor een gezonde, vega maaltijd. Met lokale producten creëert MA MAI comfort food met wereldse smaken. Onze huiskamer wordt nog gezelliger: probeer Dushi’s signature cocktail met vinyl hiphop tunes op de achtergrond; dans op live salsa; of maak je zondag extra chill met een bingo brunch.

13 oktober – 25 november
vrijdag - zaterdag 16.00 - 22.00
zondag: 12.00 - 22.00

Programma Bar OASE

Bar OASE X Ma Mai 🤲

Komende weekenden zit je goed bij OASE. Kom viben met lokale helden achter de draaitafel op Hiphop Friday's en gooi je voeten van de vloer op onze dansavonden, laat je inspireren tijdens de jamsessie en zorg ervoor dat je de closing op 25 nov niet mist!

Programma:
​vr 24 nov: HipHop Fridays met Baba Laman vinyl
za 25 nov: Closing party met Dushi & KWF

KWF X OASE Benefietconcert

Doe goed en doe mee. Op 25 november organiseert OASE een benefiet voor het KWF. Een avond vol muziek, eten, drinken, tweedehands verkoop van kleding en een pop up kringloop winkel.

Entree is bij de deur op basis van donatie en gaat volledig naar het KWF. Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch doneren. Dan kan dat via deze link.

OASE presents: ConvoiKapi & Friends

Kom dansen bij Convoi Exceptional en Okapi DJ collectief, die wederom de handen ineenslaan om een te gekke avond neer te gaan zetten in OASE. We sluiten het jaar af met pompende live beats van Convoi en maken het feestje rond met de ideale dansmix van de Okapi DJ's.

Tijd: 20.00 - 01.00 uur⁠ (Band start 21.00 uur)
Ticket: 16 euro

Plinna popquiz

Ayo! De leukste popquiz van Rotterdam komt naar OASE. TROMMEL🥁🥁🥁 je muziekmaatjes op en test jullie kennis tijdens de Popquiz Plinna.

Zaterdag 9 december
20:00-23:00
Tickets: €19,50 per team
Maximaal 5 personen per team.

Bezweefd Ecstatic Dance

Geef je over aan de muziek en dans in verbinding met jezelf en anderen in een veilige bubbel. Wees super welkom in OASE als je dit voor de eerste keer wilt proberen of als ervaren Ecstaticer. Deze avond gaat om alles loslaten en je ecstatisch voelen zonder drugs of alcohol.

Deze editie zal de introductie gegeven worden door Jose en Ruben. Jose, mede-organisator Bezweefd, en Ruben, ex-professioneel danser en improvisatie docent, bundelen hun krachten om je op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met je lichaam en met een ander. Je kan oefeningen en spellen verwachten die leuk, spannend en soms een beetje uitdagend zijn. Allemaal bedoeld om goed in je lichaam te komen, te durven lachen en te zijn. Kortom een begeleide introductie die belooft dat men meer in contact is met zichzelf en zich kan en durft open te stellen naar anderen om mee te spelen en dansen!

zaterdag 9 december, 19.00 - 23.30

KERSTMARKT aan de Maas

De jaarlijkse kerstmarkt coming up! Op 10 december is OASE de plek om je warme Kerstgevoelens op te laten borrelen, je duurzame inkopen te doen voor onder de boom en natuurlijk je tweedehands feestgarderobe te scoren.

Dit alles onder het genot van glühwein, vuurkorven en marshmallows! Ook in de winter geniet je op een gezellig terras met vuurkorven 🔥, een foodcourt, speciale natuurwijn én jenever appelsap in een ketel op het vuur.

Zondag 10 dec | 11 tot 17 uur
Entree €2, kinderen gratis!
Pin of cash aan de deur
🐶 doggies welkom

BeterBoompje

Wist je dat wij ieder jaar zo’n 2,5 miljoen kerstbomen weggooien in Nederland? Zonde!
BeterBoompje wil deze wegwerpbomen vervangen door échte kerstbomen die teruggeplant (en hergebruikt) kunnen worden.

Op 10 december, tussen 11:00 en 15:00, zijn wij één van de landelijke pick-up locaties voor deze duurzame kerstbomen en daar zijn wij heel trots op! Samen kunnen wij ervoor zorgen dat de wegwerpkerstboom voorgoed tot de verleden tijd behoort. Zo maken we kerst een stukje duurzamer.

Doe jij ook mee? Reserveer jouw groene vriend via beterboompje.nl en haal hem in december bij ons op!

Het Slee Diner

Schuif aan bij het eerste Slee Diner voor alle OASE bouwers, partners, bezoekers, vreemdelingen, bijzondere mensen en rare vogels. Eet wat de slee schaft en kom kruis bestuiven tijdens de eerste editie van ons jaarlijkse afsluitdiner.
Wees welkom en geniet van een heerlijke maaltijd voor een kleine prijs: 10 euro.

Potluck style:
A la potluck, mag je ook wat mee nemen als je wat wilt bijdragen. Heb je wat in te brengen zoals een gedicht, live muziek, platen draaien of een 10 jaar oude bonsai boom die je wilt doneren. Laat het ons weten en stuur een bericht aan indra@oaserotterdam.nl voor 8 december.

Dansen als toetje
Na het diner is Bar OASE geopend voor het een heerlijk dansfeestje in samenwerking met De Zwarte Lola. Je kunt kiezen om alleen te komen eten, of mee te komen feesten!

Programma:
18.00 inloop
19.30 aan tafel
21.30 stoelen aan de kant
22.00 feestje

R'damse Visies #3: De Gastvrije Stad

Dakloosheid in Rotterdam neemt toe, een ontwikkeling die zowel zorgelijk als urgent is. Deze uitdaging vraagt om een frisse kijk, vernieuwende ideeën en vooral: samenwerking. Hoe gastvrij is Rotterdam eigenlijk voor deze groeiende groep daklozen?

Tegelijkertijd blijkt wel dat onder Rotterdammers het draagvlak om bij te dragen aan oplossingen voor dakloosheid stijgt, zelfs als zij hiervoor iets moeten inleveren. Vooral jongeren blijken hiertoe bereid dus hoe maken we de stad weer voor iedereen?

Programma:
Introductie: Host Gyzlene Kramer-Zeroual neemt je mee in het thema van de avond.
Visie: Martijn van Leerdam | Predikant Directeur Pauluskerk -
Met een hart voor de medemens en een diepe
verbondenheid met Rotterdam deelt Martijn zijn visie
vanuit de gemeenschap en religie.
Expertgesprek: Aan tafel gaan we in gesprek met verschillende experts.
Interactie: Na het expertgesprek is er ruimte voor vragen en
discussie met het publiek. Dit is de kans om actief deel te nemen aan het
gesprek en je ideeën en vragen te
delen.

Over R'damse Visies
R'damse Visies is een initiatief waarbij maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Door middel van thema-avonden gaan we in gesprek met experts en het publiek om samen tot nieuwe inzichten te komen en met elkaar mee te denken. Elk perspectief is waardevol en samen streven we naar een beter Rotterdam.

Club Bahia

Laat je in de koude decemberdagen meenemen op een muzikale reis langs de warme tropische klanken van de allereerste Club Bahia in OASE.

Live performances die je hart sneller laten kloppen en wereldse klanken van onze vinyl DJ's. Dans de feestweken in op oa Disco, Funk, Soul, Afrobeat en Zouk.

Zie je op de dansvloer!

Bomen Avond

Treevember komt er weer aan, dus het is weer tijd voor de jaarlijkse Bomen over Bomen Avond bij OASE. In samenwerking met The Pollinators organiseren we deze mooie avond op donderdag 16 november, een dag na de Nationale Boomfeestdag.

Waar we vorig jaar inzoomden op de technische kennis van een boomchirurg, bomendokter en de stadsboswachter, gaan we deze editie in op de zachtere kant van bomen. Wat betekenen bomen voor mensen en wat kunnen we van ze leren?
We hebben voor deze avond weer 3 topsprekers uitgenodigd Jeroen Heindijk (Geronimo & Bostochten.nl), Kat Novotna (Forest Therapy Guide, EcoNIDRA Teacher) en Ismaila Badji (Designer, Tree expert, Natural healer, from Senegal)

Tickets €6-11-16 (sliding scale)
Datum: donderdag 16 november - 19:30 uur - 21:30 uur

Agenda

bottom of page