top of page

De mensen van OASE: Piet

We stellen je voor aan onze graag geziene gast Piet de Jonge. Piet (69) heeft jarenlang als hoofdconservator Moderne Kunst bij Museum Boijmans gewerkt en is nu met pensioen. Maar stilzitten en niks doen zit er voor Piet niet bij. Sinds 2020 organiseert hij namelijk elk jaar het Groot Rotterdams Atelier Weekend. In zijn vrije tijd doet hij graag woordspelletjes en is hij vol op Fins design uit de jaren zeventig. En niet te vergeten: hij zit in het programma bestuur van OASE. We geven hem het woord.


Rotterdam Event Kunst Cultuur Creatief


Wat is je connectie met OASE Rotterdam?

Ik ben vanaf de start al betrokken bij OASE. Ik zit namelijk vanaf het begin in het programma bestuur. Ik ken Raymond en Berend al jaren en ik bewonder hun ondernemingslust en hun visie op de wereld. Ik woon vlak bij OASE, in de Lloydstraat. Omdat ik een kantoor in De Kroon heb, kom ik iedere dag langs OASE. Mooi om te zien dat deze buurt steeds verder uitgroeit tot een van de meest creatieve broedplaatsen in Rotterdam."

Wat vind je het leukste aan OASE?

"Ik vind vooral de variëteit in het programma zo goed. Een avond die ik me nog goed kan herinneren was tijdens het evenement ‘Armchair Adventures’. Maria vertelde toen heel aanstekelijk over het dagelijkse leven in Mexico City, haar geboortestad. En diezelfde avond vertelde Salko, een vriend van me, over zijn voettocht naar Santiago de Compostella. Twee mooie mensen die gepassioneerd over hun ervaringen spreken, ik vond het een prachtige avond.


Ook heb ik een keer deelgenomen aan een vintage markt bij OASE en ik vind het ook erg leuk om die te bezoeken. Voor mijn verjaardag hebben we gegeten bij het Mexicaanse pop-uprestaurant Maria & Pepe. We hebben heerlijk gegeten en we konden lekker buiten zitten. Ik vind het fantastisch dat het zo goed bezocht is."


Is duurzaamheid belangrijk in je leven?

“Zeker, want de natuur is het belangrijkste goed wat we hebben. Ik vind het onbegrijpelijk hoe de mens iedere keer weer in de val trapt om dingen kapot te maken. Ook bij Het Groot Rotterdams Atelier Weekend proberen we zo groen mogelijk te zijn. Dit jaar benadrukken we dat extra door verschillende tinten groen te gebruiken. Onze footprint proberen we zo klein mogelijk te houden."

Rotterdam Event Kunst Cultuur Creatief

Wat doe jij om de ‘OASE’ in jezelf te vinden?

"Heel simpel: door gelukkig te zijn met mijn man."


Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier en socialer maken volgens jou?

“Groet elkaar op straat, ruim rotzooi op en ga voorzichtig en respectvol met elkaar om. ”

Nog iets wat je graag wil delen met de volgers van OASE?

“Ik wil graag alle volgers van OASE willen uitnodigen om een of meer ateliers te bezoeken tijdens het Groot Rotterdams Atelier Weekend. Dit jaar is het de vierde editie en vindt het plaats op 16 en 17 september. Het is ook de grootste editie tot nu toe; er doen 891 kunstenaars mee, die verspreid zitten door heel de stad op meer dan 100 locaties. Er is dus altijd wel een atelier bij jou in de buurt, maar het is ook een mooie manier om nieuwe buurten te ontdekken en de stad te verkennen. Ik vind het geweldig om mee te kunnen helpen om de creatieve gemeenschap van de stad zichtbaar te maken.”


Wil je net zoals Piet ook de variëteit van ons programma ontdekken: check onze agenda. Het nieuwe culturele seizoen gaat weer bijna van start. En dit jaar openen we die met onze knalfuif: Een Avondje in OASE. Iedereen is welkom en aanmelden is gratis.
コメント


bottom of page