top of page

De mensen van OASE: Ymke

Dit is onze lieve Ymke. “Ym is OASE” wordt ook wel door collega’s gezegd. Ze is de rots in de branding, kijkt nergens van op, altijd vrolijk en ze heeft in korte tijd keihard geholpen aan hoe OASE Rotterdam er nu zo mooi uit ziet. In haar vrije tijd houdt ze echt van studderen (ook wel rommelen genoemd). Plantjes stekken, zonsondergang kijken, haken, kamperen, lezen, wandelen, musea bezoeken of struinen door de stad, dan ergens neer ploffen met wat te drinken en een goed gesprek voeren met vrienden.


Momenteel woont Ymke bij haar schoonouders in Delft, omdat ze bijna met haar vriend vertrekt naar Midden-Amerika en daarom de huur van hun huis in Rotterdam West heeft opgezegd. En dus gaat ze helaas ook OASE verlaten. Maar voordat het zover is, gaan we nog even met haar in gesprek.


OASE Rotterdam Duurzaam Event

Wat doe je bij OASE?

“Ik vind het lastig om hier één duidelijk antwoord op te geven. Ik help iedereen waar ik kan, waardoor er veel verschillende taken zijn. Ik kan op de fiets naar werk bedenken wat ik ga doen, maar zodra ik een voet in het pand zet, zijn alle plannen veranderd. Snel schakelen dus en die diversiteit is waar ik goed op ga. Maar om nog even terug te komen op wat ik doe: events op en afbouwen, mensen blij maken tijdens deze events door te hosten, de boel netjes houden en de planten en het gebouw liefde geven."

Hoe ben je hier terechtgekomen?

"Voor mijn studie (waarvan het papiertje gelukkig binnen is) Crossmediale Communicatie, zocht ik een stageplek. Ik woonde toen nog maar net in Rotterdam waardoor ik de pareltjes nog niet kende. Ik was op zoek naar iets waar het niet al te formeel was, er ruimte voor nieuwe ideeën was, waar duurzaamheid een rol speelt en niet te vergeten, gezellige collega’s. Toen vertelde iemand mij over OASE Rotterdam, een mailtje, gesprek en een biertje verder en ik was toegevoegd aan het team! Nadat mijn stageperiode was afgelopen ben ik blijven plakken als ‘manusje van alles’."Wat vond je het leukste aan bij OASE werken?

"Van een 'random' creatief idee, dat in pak ‘m beet 15 minuten ontstaat, naar een concreet uitgewerkt plan, naar een daadwerkelijk event. Ontstaan is misschien wel de juiste verwoording die ik graag zou willen gebruiken. Er ontstaat bij OASE van alles: je wordt geprikkeld om op een andere manier te denken, nieuwe inspirerende mensen leren kennen, nieuw planten leven. Wat ik ook zeer waardeer is dat OASE voor mij ook een persoonlijke leerplek is geweest. Van elke collega heb ik wat anders geleerd wat ik mee zal nemen. Daarnaast heb ik verschillende events bijgewoond waar ik veel van opgestoken heb.“

En wat zijn je toekomstplannen?

“Een toekomstdroom die bijna uitkomt is toch echt wel een grote reis maken, Midden Amerika is de bestemming. Mijn vriend en ik hebben een ‘one-way’ ticket gekocht en we zullen zien waar het ons brengt. Het ontdekken van nieuwe culturen is iets waar ik mega naar uitkijk en benieuwd wat ik daarvan op mijn eigen leven kan toepassen. Een verdere toekomstdroom is het zelf bouwen van een tiny house en wonen op een plek met veel groen om ons heen en waar een hond rond rent. Lekker met m'n handen in een eigen moestuin werken en eten van eigen bodem. "


Is duurzaamheid belangrijk voor jou?

“Zeker, dit speelt wel een grote rol in mijn leven. Mijn opa en oma hebben ons hier al op jonge leeftijd al in aanraking gebracht. Boodschappen doen bij de EkoPlaza, zo veel mogelijk dingen biologisch aanschaffen, dingen zelf repareren in plaats van iets nieuw kopen. En anders naar de kringloop! Ik weet nog goed dat andere vriendjes of vriendinnetjes ze daarom een beetje gek vonden vroeger. Nu ben ik heel trots op ze en blij dat ik het mee kreeg!”


Hoe vind jij de OASE in jezelf?

"Wat ik het liefste doe is met goed gezelschap de hort op gaan, kamperen in de natuur, zwemmen bij een meertje of wandelen in het bos. Kamperen met zo min mogelijk spullen zodat je ook echt de spullen van de natuur moet gebruiken om iets voor elkaar te krijgen.


Mediteren, cacao drinken of op een spijkermat liggen doe ik ook graag. Het gebruiken van etherische oliën helpt mij in vele situaties, dit zou ik dan ook iedereen meegeven om eens te proberen (hit me up als ik je hierbij kan helpen). Creatief bezig zijn, zoals schilderen of schrijven doe ik om even uit mijn chaotische hoofd te stappen. Daarnaast ben ik echt een groot spelletjesfanaat en hier kan ik dan ook echt van genieten en van opladen."


Ymke, we gaan je missen!


Omdat Ymke vertrekt zoeken we weer een allrounder met groene vingers, die ons kan helpen bij het reilen en zeilen van OASE. Zoek je een creatieve meewerkstage op het gebied van events, marketing en/of communicatie? Dan gaan we ook graag met je in gesprek.
コメント


bottom of page