top of page

De mensen van OASE: Maria

Met trots stellen we je voor aan Maria. In het dagelijks leven werkt Maria (27) als content creator voor een internationale school, doet ze freelance klussen in copywriting en helpt ze vrijwilligersprojecten zoals @mymomsam en @treesistance. In haar vrije tijd is ze dol op yoga en salsadansen. In pieken van creativiteit schildert of tekent ze graag. En alsof dat niet genoeg is, opende ze samen met haar partner Joost (aka Pepe) voor vijf weken het nu al befaamde Mexicaanse pop-up restaurant Maria & Pepe hier bij OASE Rotterdam. Over deze vrouw willen we meer weten.

Horeca Restaurant Vegan Rotterdam Klimaat


We zijn benieuwd; hoe is het idee van Maria en Pepe ontstaan?

Joost en ik hadden een lijst gemaakt met allemaal dingen die we samen wilden doen. Yoga en salsa stonden erop. En zo ineens ook het opzetten van ons eigen restaurant. Ik denk dat het voortkwam uit de wens om zelfvoorzienend te zijn, maar ook iets te willen creëren volgens onze waarden (plantaardig) en een positieve impact te maken binnen onze gemeenschap en het milieu.


In het begin wilden we gewoon op avontuur gaan en financieel break-even draaien. Maar toen besloten we al onze winst te doneren aan een Mexicaanse organisatie genaamd Heroes Campesinos.Ik ben zelf opgegroeid in Mexico en voor mij was het erg belangrijk om verhalen over Mexico - het land waar ik van hou - te vertellen vanuit een heel persoonlijk perspectief. Ik heb veel te zeggen over dit prachtige land, de mensen en cultuur.Met dit project hoop ik dat onze gasten een andere kant ervan ontdekken en zich er ook mee verbonden voelen."

En wat maakt Maria & Pepe nou anders dan alle andere Mexicaanse restaurants?

"Wat Maria & Pepe uniek maakt, is dat het echt uit het hart komt... 'homemade' zou ik het willen noemen. Veel van de gerechten die we serveren hebben een persoonlijke verhaal uit mijn leven, familie en uit mijn tijd in Mexico. En natuurlijk dat alles 100% plantaardig en waar mogelijk biologisch is.


Er valt ook veel te vertellen over de Mexicaanse cultuur als geheel. Dat proberen we over te brengen door ons eten, de decoraties en de positieve vibes die we creëren in ons pop-up restaurant. Wat dit project ook uniek maakt, is dat dit de eerste keer is dat zoiets wordt gedaan. Ook voor ons - Pepe in de keuken en ik in de bediening"


En waarom bij OASE?

“Het is de beste locatie van de stad. Het heeft alles: de Maas, die stoere, creatieve, industriële uitstraling en een publiek dat met onze visie en boodschap matcht. We zijn ontzettend blij dat we door de flexibiliteit van de OASE community samen kunnen leren van dit project. "

Een drukke periode voor jou dus. Wat doe je om de OASE in jezelf te vinden en te behouden?

"Nou, dat de afgelopen paar maanden erg uitdagend haha. Maar elke keer als ik tijdens een drukke avond in het restaurant aankom aan een tafel en ik zie lege borden en blije gezichten, dan geeft dat me zoveel plezier en rust. Of als gasten om meer tortilla's vragen om te genieten van de sauzen die we serveren... dan verlaagt en versnelt tegelijkertijd mijn hartslag, op de best mogelijke manier.


In het dagelijkse leven heb ik verschillende manieren om mijn luide emoties los te maken. Praten met Pepe of mijn familie is geweldig. Yoga en schilderen zijn ook goede manieren om het circus in mijn hoofd tot rust te brengen. Storytelling-podcasts helpen ook en stiekem moet ik toegeven dat ik het ook heerlijk vind om verschrikkelijke reality-tv-shows te kijken."
Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier en socialer maken volgens jou?

“We zouden kunnen proberen meer te ontspannen en andere mensen te accepteren. Misschien proberen we meer nieuwsgierig te zijn naar andere mensen, andere culturen en hoe dingen werken...breed denken kan alleen maar iets toevoegen aan wat we al weten. Er is niets beter dan luisteren naar andere mensen die praten over iets waar ze gepassioneerd over zijn. Dat, en vechten voor dierenrechten.\.”


En wat zijn de toekomstplannen van Maria en Pepe? (het restaurant en als koppel)?

“Voorlopig zijn we hier 5 weken keihard aan het beunen. En daarna kijken we wat de toekomst brengt. Misschien een winterversie van Maria & Pepe? Voor ons als koppel ziet de toekomst er rooskleurig uit. We willen plezier hebben, groeien als mensen en als eenheid”

Benieuwd naar de verhalen van Maria? Kom genieten van de Mexicaanse vegan gerechten, cocktails en salsa tunes. Binnen of buiten op het zonnige terras. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 tot 22.00.

Extra leuk: elke vrijdag is er vanaf 20.30 u Salsa Night!
Comments


bottom of page