top of page
arapArtboard 26jafdkasdkfj.png

Er wordt achter de schermen druk gecheft, gewenst, gebouwd en getoverd. We zijn bezig om een overgetelijke zomer bij elkaar te dromen. We kunnen nog niet helemaal verklappen hoe die eruit gaat zien, maar reken er sowieso op dat OASE jouw nieuwe hang-out in de avondzon gaat zijn.

Bezweefd

2 maart is het loslaten en losgaan, want je kan dan weer ecstatic dancen met Bezweefd. Samen zetten we de toon met een inleidende breathworksessie en daarna leidt DJ Raat Ki Rani ons door de avond. Om een avond lang al je spieren te engagen en uit te schudden, heb je helemaal geen middelen nodig behalve goeie muziek en goed gezelschap.

Programma:
18.45 - 19.15 Binnenkomen
19.15 - 19.30 Introductie
19.30 - 20.00 Breathworksessie
20.00 - 22.00 Dansen!
22.00 - 23.15 Nagenieten met vegan snacks

Zaterdag 2 maart 2024 | 19.00 – 23.30 | €27 - €37

The Meditation Ritual

The Meditation Ritual is een ritueel waarin meditatie, ruimte en verbinding centraal staan geleid door Eva Haro. Verbinding met jezelf, met elkaar en met al het leven om je heen. Ruimte om helemaal te mogen zijn. Elke maand staat in het teken van een specifiek thema. Het ritueel start met een check-in ronde, waarna Eva met een korte talk inizchten biedt vanuit tantra & mindfulness. Vervolgens zul je begeleid worden in een groepsmeditatie waarin je oefent met het belichamen van inzichten. Na de meditatie is er ruimte voor groepsoefeningen en het delen van ervaringen.

Data:
Woensdag 6 maart
Woensdag 10 april
Woensdag 1 mei
Woensdag 29 mei
Woensdag 3 juli

Wat moet ik meenemen:
⭐Een meditatiekussentje
☀️Warme, comfortabele kleding (het is soms vrij koud in onze grote zaal)

Elke 1e woensdag van de maand | 20.00 - 21.00 | €15

Harbour Hop

Het grootste swingdance-event in wijde omstreken: Harbour Hop, sluit dit jaar af in OASE. Vorig jaar kwam Harbour Hop ook bij ons langs en het swingde zo de pan uit dat ze dit jaar voor de grand finale onze kant op komen hoppen. Solotickets voor de afsluiting zijn helaas al uitverkocht, maar mocht je 3 dagen achter elkaar willen meepakken, dan kan dat nog.

The ARTJAM market

Alle kunstliefhebbers en kunstenaars verzameluuuuuh! 24 maart organiseert ARTJAM een gezellige zondagsmarkt waar de Rotterdamse kunstscene samenkomt om allerlei nieuwe creaties te laten zien. Hier ontmoet je elkaar en koop je natuurlijk de leukste prints, trinkets en goodies om je huis en kledingkast mee op te fleuren.

KIVA - Filmavond

KIVA – The Call of the Wisdom Keepers

De film waar heel Nederland het over heeft én die langs allemaal mooie plekken heeft gereisd, nu in OASE! Mét een bijzonder na-programma.

PROGRAMMA
* Filmvertoning KIVA The Call of the Wisdom Keepers
* Nagesprek met filmmaker Marijke Kodden
* Henry Mentink (Veerhuis & Krui-tocht voor de Aarde)
* Liane Lankreijer (Stem van Moeder Aarde)
* Dymphi Peeters (Medicijnmuziek)

Vrijdag 29 maart 2024 | 19.30 – 22.00 | €25,50


Groenkijkers - Filmavond

In de documentaire Groenkijkers volgt filmmaker Sanne Rovers natuurbeschermers zoals haar vader, die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze hun stukje natuur proberen te beschermen.
Een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde, verwondering, verdriet en hoop.

Woensdag 3 april 2024 | 19.30 (inloop, de film begint pas later) – 22.00 | €11

PechaKucha #46

Klaar voor wat creatieve inspiratie? Kom onze de volgende editie van PechaKucha Rotterdam bijwonen en je leert 9 creatievelingen kennen die zullen spreken over hun project, fascinatie, werk of gekste idee.

PechaKucha (pet-sja-koe-tsja) is een internationaal bekend concept uit Japan waarbij creatievelingen hun verhaal doen met 20 foto's en 20 seconden per foto. Inspiratie gegarandeerd!

ENG ---

Ready for some creative inspiration? Come visit this PechaKucha Rotterdam night and you'll discover 9 creatives who are speaking about their project, fascination, work or craziest idea.

PechaKucha is an internationally renowned concept, once started in Japan, where creatives take the stage and share their story in 20 photos x 20 seconds. Inspiration guaranteed!

Donderdag 16 mei 2024 | 20.00 - 22.00 | €10

Morabeza aan de Maas

5 juli verandert OASE voor heel eventjes in Morabeza aan de Maas. Dicht aan het water vieren we die Kaapverdiaanse onafhankelijkheid. Kom de Kaapverdiaanse cultuur en tradities te vieren. Het wordt een avond vol muziek, dans, workshops, spoken word, eten en dialoog samen georganiseerd met Alice Fortes en andere partners uit de Cabo community. Het muziekprogramma aan de kade is er voor iedereen, dus kom vooral aanwaaien wanneer je wilt. De workshops gaan op inschrijving, dus houd daar onze website en instagram voor in de gaten.

Kitzr Album Release

De Rotterdamse artiest Kitzr kondigt de release van zijn vijfde solo-album "Antares: Water & Wind” aan. Het album combineert rap en spoken word en wordt gepresenteerd op 24 februari 2024 in Oase in Rotterdam Delfshaven.

Het evenement zal naast het uitvoeren van het album met liveband ook ruimte bieden aan foto-, film- en kunstexposities van diverse kunstenaars. De albumpresentatie is een kans om Kitzr's nieuwe muziek te ervaren in een creatieve en inspirerende omgeving

Club Bahia

Laat je in de koude decemberdagen meenemen op een muzikale reis langs de warme tropische klanken van de allereerste Club Bahia in OASE.

Live performances die je hart sneller laten kloppen en wereldse klanken van onze vinyl DJ's. Dans de feestweken in op oa Disco, Funk, Soul, Afrobeat en Zouk.

Zie je op de dansvloer!

Het Slee Diner

Schuif aan bij het eerste Slee Diner voor alle OASE bouwers, partners, bezoekers, vreemdelingen, bijzondere mensen en rare vogels. Eet wat de slee schaft en kom kruis bestuiven tijdens de eerste editie van ons jaarlijkse afsluitdiner.
Wees welkom en geniet van een heerlijke maaltijd voor een kleine prijs: 10 euro.

Dansen als toetje
Na het diner is Bar OASE geopend voor het een heerlijk dansfeestje in samenwerking met De Zwarte Lola. Je kunt kiezen om alleen te komen eten, of mee te komen feesten!

R'damse Visies #3: De Gastvrije Stad

Dakloosheid in Rotterdam neemt toe, een ontwikkeling die zowel zorgelijk als urgent is. Deze uitdaging vraagt om een frisse kijk, vernieuwende ideeën en vooral: samenwerking. Hoe gastvrij is Rotterdam eigenlijk voor deze groeiende groep daklozen?

Tegelijkertijd blijkt wel dat onder Rotterdammers het draagvlak om bij te dragen aan oplossingen voor dakloosheid stijgt, zelfs als zij hiervoor iets moeten inleveren. Vooral jongeren blijken hiertoe bereid dus hoe maken we de stad weer voor iedereen?

Programma:
Introductie: Host Gyzlene Kramer-Zeroual neemt je mee in het thema van de avond.
Visie: Martijn van Leerdam | Predikant Directeur Pauluskerk -
Met een hart voor de medemens en een diepe
verbondenheid met Rotterdam deelt Martijn zijn visie
vanuit de gemeenschap en religie.
Expertgesprek: Aan tafel gaan we in gesprek met verschillende experts.
Interactie: Na het expertgesprek is er ruimte voor vragen en
discussie met het publiek. Dit is de kans om actief deel te nemen aan het
gesprek en je ideeën en vragen te
delen.

Over R'damse Visies
R'damse Visies is een initiatief waarbij maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Door middel van thema-avonden gaan we in gesprek met experts en het publiek om samen tot nieuwe inzichten te komen en met elkaar mee te denken. Elk perspectief is waardevol en samen streven we naar een beter Rotterdam.

Agenda

bottom of page