top of page

Far Out Drinks Co

Ben je klaar voor een zomer vol natuurwijn en good vibes? Vanaf 1 juni tot einde zomer kun je terrecht bij de faroutdrinksco pop-up bar aan onze kade. Midden in het hart van wat snel Rotterdam's natural wine district lijkt te worden!

Uitzicht over de Maas, de zon op je gezicht en een verfrissend glas uit het assortiment (Portugese) natuurwijnen van Far Out Drinks Co. Verwacht waanzinnige wijnen, overheerlijke kombucha, borrelhapjes, pastel de nata en nog veel meer om je dorst te lessen en je smaakpapillen te verwennen.

Roffa Mon Amour x Rotterdam Pride

Film op de Kade: Geniet van een filmavond met goed verhaal. Deze avond vertonen we de Rotterdamse film, El Houb (2022) van Shariff Nasr. Voorafgaand aan de film is er ruimte voor gesprek en ontmoeting. In het voorgesprek bespreken we: Queer en Marokkaans: het verbinden van twee identiteiten met Hicham El Abbas en Khadija El Kharraz Alami.

Over de film:
El Houb, gaat over het gevoelige onderwerp; coming out in een
Marrokaans-Nederlandse gemeenschap. Het gaat over culturele verschillen en conflicten die kunnen ontstaan in een familie met mogelijk verschillende normen en waarden. Daarnaast raakt het een nog breder topic, hoe kom je in contact met je eigen gevoelens en zelfacceptatie?
Heb je zin in een avond met verhaal, ontmoeting en gesprek? Dan wil je dit niet missen.

Tijd: 21.00 – 23.59
Taal: NED
Ticketprijs: €11

Meditatie ligconcert: Romano Haynes

Kom zondagmiddag 25 juni wegdromen in OASE. Romano Haynes is multi-instrumentalist, theater maker, en spoken word artiest. Hij is sound ceremony master en neemt je mee op reis langs alle 4 de elementen. Aarde, lucht, vuur en water. Romano geeft deze dag een meditatie lig concert voor iedereen die een moment van rust of ontspanning kan gebruiken. Laat je meevoeren tijdens deze reis op de mat.
Hij bespeelt de handpan, en inheemse instrumenten zoals de Kalimba en native-american fluit. Samen zullen we de vibraties doen stijgen.

Gun jezelf een moment voor jezelf en kom in een diepere staat van ontspanning.

Tijd: 12.00 - 14.30
Taal: NED
Ticketprijs: €16/22

De Kade

Het eerste festival bij OASE: een block party aan de kade in samenwerking met .LUM | c=0. Verwacht de dopeste (live) perfomances, tasty food en een local market. De gehele line-up is al bekend en de early bird tickets zijn al sold out! De regulare tickets zijn nu verkrijgbaar.

Tijd: 16.00 - 02.00
Taal: NED en ENG
Ticketprijs: €15

Celebração da independência Cabo Verde - Morabeza aan de Maas

Op woensdag 5 juli toveren we OASE om tot Morabeza aan de Maas. Morabeza staat voor de pure Kaapverdiaanse gastvrijheid. Dit is een feest ter ere van Onafhankelijkheidsdag Kaapverdië. We vieren dit dicht bij het water op de kade en in een vrije ruimte. Deze dag draait om het vieren van de Kaapverdiaanse cultuur en tradities met een feest voor iedereen. Georganiseerd met partners.

Er is muziek, dans, spoken word, dialoog en volop ruimte voor ontmoeting met elkaar. Op de kade, in de zaal en op het terras vind je de echte Kaapverdiaanse gezelligheid. Een gratis muziek programma is in de zaal en buiten, daarnaast zijn er workshops op inschrijving te volgen in de verschillende gezellige ruimtes.

Dit is een feest voor jong en oud. Laat ons weten of je erbij bent en meld je aan!

Tijd: 15.00 – 23.00
Taal: NED
Ticketprijs: Reserveren

Film op de Kade; Buladó

Deze avond duiken we in het gedeeld verleden en onze gezamenlijke toekomst. Ter ere van Keti Koti en het herdenkingsjaar van 150 jaar afschaffing slavernij. De film is een drama van Eché Janga die gaat over verschillende generaties en speelt zich af in curaçao.

Over de film:
Buladó speelt zich af op het platteland van Curaçao en vertelt het verhaal van de 11-jarige Kenza, die sinds het overlijden van haar moeder jaren geleden – leeft met haar vader en opa. Vader is rationeel en wil dat Kenza Nederlands spreekt, terwijl opa juist spiritueel is en alleen Papiaments spreekt. De jonge Kenza stuitert een beetje tussen beiden heen en weer, maar is vooral erg eenzaam in het verdriet over haar verloren moeder.

Tijd: 21.00 – 23.59
Taal: NED en ENG
Ticketprijs: €11/14

Maria & Pepe Pop-up Mexican Restaurant & Bar

Deze zomer kun je 25 dagen Mexicaans genieten aan de Maas. Maria & Pepe is een Pop-up Mexican Resto / Bar die neerstrijkt bij de culturele ecologische hub OASE. Geniet van Aguachile, Mole, Taco’s en Cocktails op een groot terras aan het water, op de zonnige kant en zonder drukke weg in de buurt.

Maria & Pepe biedt een stukje Mexico in hartje Rotterdam. Op het menu staan allerlei bekende en minder bekende Mexicaans gerechten. Maar dan plantaardig en biologisch. Ook is het menu grotendeels gluten- en notenvrij.

100% van de winst wordt gedoneerd aan Héroes Campesinos. Een groep filmmakers in Mexico die de problemen waar kleine boeren mee te maken hebben laten zien aan het grote publiek.

Boek je tafel & meer informatie via de website!

Tijd: 16.00 – 23.59
Taal: NED en ENG
Tafel: Reserveren

Art Market

Ruim 40 opkomende talenten op het gebied van fotografie, beeldende kunst, woordkunst en multimedia presenteren hun werk tijdens de Art Market in OASE.
Tijdens Unity in Diversity op 3 juni vind je er betaalbare kunst van €1 tot €300. De Art Market heeft als doel om creatieven bij elkaar te brengen. Creatieve makers van alle leeftijden en met alle achtergronden. Met de Art Market wil de Unity in Diversity de nieuwe generatie inspireren en motiveren om zich te verdiepen in de mooie wereld van kunst.

Koop nu je kaartjes!

Vintage aan de Maas

Zondag 4 juni is het weer tijd om lekker rondneuzen en koopjes jagen!
Er staan weer scherp geselecteerde lokale ondernemers voor je klaar. Dus kom gezellig schatzoeken met je vrienden en familie. Ook honden zijn van harte welkom. First come, first serve!

Entree: 2,- pin of cash aan de deur.

Vintage aan de Maas

De leukste vintage markt van Rotterdam en omstreken, gewoon bij OASE!

Met de vintage fenomenen van de Verbaasde Ree organiseren we Vintage a/d Maas. Verwacht zo'n 40 vendors met de mooiste vondsten, schatten en objecten.

Tijd: 11-17 uur

Data 2023: 23 april | 4 juni | 2 juli | 10 sept

Vrijheidssoep

Vier de vrijheid, ga in gesprek met buurtgenoten, geniet van de vrijheidssoep en maak de wijk schoon in een feestelijke opruimparade. Op 5 mei wordt door heel het land de vrijheid gevierd en zo ook bij OASE. We gaan met elkaar aan tafel om te bespreken wat vrijheid voor jou betekend!

Meld je alvast aan voor een plekje.

Nationaal Park Rotterdam - Kick-off

NB. Deur open: 19:30 uur / Start programma: 20 uur.

Een groener, gezonder & wilder Rotterdam. Dat is waar de initiatiefnemers van de Nationaal Park Rotterdam campagne van dromen. Doe jij mee? Deze avond is de kick-off van deze nieuwe, groene stadscampagne, geïnspireerd op onze vrienden in London.

Floree Zama Naegra is de ranger coördinator uit London en komt speciaal over om ons te inspireren. Wie hebben we nog meer uitgenodigd?
- Niels de Zwarte (directeur bureau Stadsnatuur)
- Rik v/d Linden (reclame-maker voor de natuur, docu-serie GrijsGroen)

Ook installeren we de eerste ranger en gaan we met elkaar groene plannen smeden!

Tickets: €6/10

Agenda

bottom of page