top of page

MA MAI by Dushi Food

We hebben zo genoten van het pop-up restaurant Maria & Pepe dat we ook deze herfst onze keuken openen. Van Mexico gaan we naar de Caraïben, want MA MAI by Dushi Food transformeert OASE tot Antilliaanse woonkamer.

Verwacht culinaire, caribisch hoogstandjes, maar ook een betaalbare daghap. Iedereen kan terecht voor een gezonde, vega maaltijd. Met lokale producten creëert MA MAI comfort food met wereldse smaken. Onze huiskamer wordt nog gezelliger: probeer Dushi’s signature cocktail met vinyl hiphop tunes op de achtergrond; dans op live salsa; of maak je zondag extra chill met een bingo brunch.

13 oktober – 25 november
vrijdag - zaterdag 16.00 - 22.00
zondag: 12.00 - 22.00

Buddy to Buddy: Matching diner

Vrienden worden met een Rotterdamse vluchteling? Buddy to Buddy Rotterdam slaat de handen ineen met OASE! Geheel kosteloos koppelt Buddy to Buddy Rotterdamse vluchtelingen (nieuwkomers) aan Nederlanders voor vriendschap. Je wordt niet zomaar gekoppeld, maar op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses.

Woon jij in Rotterdam en ben je nieuwsgierig naar Rotterdamse nieuwkomers? Jij investeert vier maanden gemiddeld een uur per week in contact met je buddy. Je mag zelf bepalen waar en wanneer! Naast jullie eigen leuke uitjes trek je op met de groep die gelijk met jou gematcht is. Ook zorgt Buddy to Buddy voor leuke activiteiten zoals spelletjesavonden en ook wat meer diepgaande groepsgesprekken waar we echt kunnen leren over cultuurverschillen en waar je misschien tegenaan loopt in het traject. Je staat er dus niet alleen voor! Op 4 oktober start Buddy to Buddy een nieuwe ronde met een feestelijk 'matchingsdiner' in OASE. Iedereen is van harte welkom. Deadline aanmelden: 19 september 2023.

De idealenschool

De idealenschool is dé praktijkschool voor mensen met idealen. Zit jij vol met idealen en weet je niet waar je moet beginnen? Wil je van betekenis zijn, maar weet je nog niet hoe? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag? Dan is de avondschool jouw stok achter de deur.

Binnen zes avonden hier bij OASE in Rotterdam ga je van ideaal naar uitvoering. Je leert waar jij je hard voor wil maken en hoe je je er vanuit jouw talent en mogelijkheden voor kunt inzetten. Sterker nog; aan het eind van de cursus ben je daar al mee begonnen.

Data: 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december van 19.30 tot 22.00u
Investering: 485 euro

Grijsgroen docu-vertoning + schemer-safari!

Filmmaker Rik van der Linden maakte met Grijsgroen een steengoede serie over stadsnatuur in Rotterdam. Nu is er een toegift, een extra aflevering (25 minuten) die in het teken staat van Rotterdamse stadsparken. Die kijken we in OASE en daarna nemen 5 bevlogen ecologen van Bureau Stadsnatuur / Natuurhistorisch Museum ons mee op schemersafari in Het Park bij de Euromast, waar we worden ondergedompeld in het leven dat ontwaakt als wij mensen ons terugtrekken.

Programma
19:00 - Inloop / 19:15 Welkom / 19:20 Vertoning aflevering GrijsGroen / 19:45 Gesprek op podium met Catherine (Essenburgpark) + vragen uit de zaal / 20:00 SchemerSafari Euromastpark o.l.v. Niels de Zwarte (Natuurhistorisch Museum) / 22:00 Eindtijd

Let op: Kom, indien mogelijk, met de fiets, mensen zonder fiets gaan wandelend naar het Euromastpark. Bij regen, zorgen we voor een fijn programma binnen!

Fair ticket: €16 / Normaal ticket: €11 / Budget ticket: €6

Ligconcert: Journey of Serene

Journey of Serene is een muzikale live-ervaring op het snijvlak van muziek, ademwerk en meditatie. Ze creëren een wereld waarin je volledig in verbinding kunt komen met jezelf. Een wereld waarin muziek de ruimte biedt om kwetsbaar te zijn. Laat je meevoeren door de muziek naar je binnenwereld en maak ruimte voor je emoties en gedachten. In deze sessie word je de eerste 20 minuten begeleid met een ademsessie.

Het is een ligconcert, dus neem gerust een dekentje en/of kussen mee en neem een dikke trui mee. Matten zijn hier aanwezig, maar je kunt ook je eigen matje meenemen als je dat liever hebt.

Tijd: 20.00 – 21.30 (inloop vanaf 19.30)
Ticketprijs: €36

NPR Avond: Rewilding Rotterdam

Alle Rangers verzamelen! Kom donderdag 12 oktober naar OASE Rotterdam voor een avond-vullend programma over biodiversiteit en rewilding.

“We need to rewild the world again’’ aldus David Attenborough. Rewilding is een hoopvolle oplossing voor grote problemen in onze wereld en gaat over meer ruimte geven aan natuurlijke processen en zorgt voor méér biodiversiteit.

Hoe gaan we jou, Rotterdam en onze leefwereld rewilden? Deze sprekers nemen ons mee richting een verwilderde toekomst:
* Thijmen van Heerde (ARK Rewilding)
* Marja Versteeg (Stadskwekerij de Kas & Groen010)
* Ingeborg Berger (Programma Biodiversiteit, Gemeente Rotterdam)

Tijd: 19:30 - 22 uur (inloop 19:00 uur)

Tickets: €6 budget / €11 normaal / €16 fair / €21 (inclusief Ranger badge)

Final Stitch X OASE: Naaidag

Kom je ook naar de naaidag op 28 oktober? Er zijn nog een paar plekken vrij!⁠

Een hele dag de tijd om te focussen op je hobby: lekker naaien! Met allemaal andere mensen die daar net zo van houden als jij. Het is dus geen naailes, maar als er vragen zijn, willen anderen je vast op weg helpen! Je neemt zelf je naaimachine mee.⁠

Zaterdag 28 oktober⁠
Tijd: 10:00 - 16.00 uur⁠
Kosten: 55-, inclusief lunch, koffie, thee en snacks⁠

Koptelefoon-concert Who Am I - Daryl Jay Kyle

Who Am I is een muzikale voorstelling met gesprekken over identiteit, seksualiteit en geloof. Daryl Jay Kyle is zanger en (liedjes)schrijver met Molukse komaf. De afgelopen jaren heeft de Rotterdamse artiest een bijzonder emotionele en persoonlijke ontdekkingstocht gemaakt. Naast zijn album, boek en emailserie, vertelt hij het verhaal nu ook in de vorm van deze unieke muzikale voorstelling. Dit persoonlijke verhaal is indrukwekkend en spraakmakend, en belooft altijd relevant en herkenbaar te zijn voor het publiek.

Normaliter voor het theater gemaakt, komt de voorstelling nu eenmalig in OASE (Rotterdam) in de vorm van een intiem koptelefoonconcert. Kom, luister naar en praat mee over het verhaal van Daryl Jay Kyle over identiteit, seksualiteit en geloof. Dit wil je zeker niet missen!

Tijd: 20:00 - 22:00 (inloop 19:30)
Tickets: €24,50

Burendag update: wordt verplaatst.

**i.v.m. een ander groot evenement in de wijk wordt onze opruimactie verplaatst. De nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.**

Alle troopers verzamelen, van jong tot oud. Binnenkort gaan we weer op pad met de enige echte Showband Mathenesse om de wijk op te ruimen. Deze editie bewegen we ons richting Coolhaven, en is er zelfs een (muzikaal) limonade & snacks intermezzo bij Grounds podium. Ben je op zoek naar wat bewuste, maar vooral gezellig actie? Sluit je dan aan bij onze fanfare, afval wandeling en prik jezelf gek. Voor de eerste 3 volle vuilniszakken, oftewel, snelste prikkers, zijn er prijzen te winnen. Ism met Grounds en Zwerfie Rotterdam.

Gratis aanmelden
Tijden: 14.00 - 16.30
Verzamelpunt: OASE

Far Out Drinks Co

Ben je klaar voor een zomer vol natuurwijn en good vibes? Vanaf 1 juni tot einde zomer kun je terrecht bij de faroutdrinksco pop-up bar aan onze kade. Midden in het hart van wat snel Rotterdam's natural wine district lijkt te worden!

Uitzicht over de Maas, de zon op je gezicht en een verfrissend glas uit het assortiment (Portugese) natuurwijnen van Far Out Drinks Co. Verwacht waanzinnige wijnen, overheerlijke kombucha, borrelhapjes, pastel de nata en nog veel meer om je dorst te lessen en je smaakpapillen te verwennen.

Ligconcert Indra Diallo en Romano Haynes

Kom zondag 24 september wegdromen in OASE onder het genot van harp en handpan. Na het succes van voorgaande ligconcert edities hebben Indra en Romano besloten om hun krachten te bundelen. Indra Diallo is een harpist en therapeutisch harpspeler. Zij is gefascineerd door de kracht van muziek als medicijn en hoe verschillende klanken resoneren met verschillende mensen. Romano Haynes is multi-instrumentalist, theatermaker, en spoken word artiest. Hij is sound ceremony master en neemt je mee op reis langs alle 4 elementen. Aarde, lucht, vuur en water.

Samen geven zij deze dag een uniek concert met harp en handpan voor iedereen die een moment ontspanning kan gebruiken. Gun jezelf een moment voor jezelf en kom in een diepere staat van ontspanning.

Ticketprijs: €21/29

Vintage aan de Maas

Zondag 10 september is het weer tijd om lekker rondneuzen en koopjes jagen!
Er staan weer scherp geselecteerde lokale ondernemers voor je klaar. Dus kom gezellig schatzoeken met je vrienden en familie. Ook honden zijn van harte welkom. First come, first serve!

Entree: 2,- pin of cash aan de deur.

Agenda

bottom of page