top of page

Dé nieuwe OASE 
aan de Maas

OASE is een verbonden, inspirerende multifunctionele ontmoetingsplaats voor Rotterdammers en door Rotterdammers, waar we werken aan verschillende maatschappelijke opgaven om samen te gaan voor een mooier Rotterdam.

initiatief van
Groenemorgen creatief agency

Thema’s die aan bod komen zijn uiteenlopend:

 

We zien dit niet als losse thema’s, maar kiezen bewust voor een holistische aanpak. We moeten de wereld gaan zien zoals de astronauten hem zagen: als een verbonden systeem. Dus wordt OASE niet enkel een ecologische hub, maar ook een culturele, sociale en gezonde. We zitten in hetzelfde schuitje. Samen laat je plannen groeien en kom je verder.

Duurzaamheid Sociaal Maatschappelijk Groene wereld
Earthrise

'Je ontwikkelt een globaal bewustzijn, een menselijke blik, een intense ontevredenheid met de status van de wereld en de drang om er iets aan te doen. Vanuit de maan ziet de internationale politiek er zo kleinzielig uit.

Je zou een politicus bij z’n nekvel willen grijpen en hem een paar honderdduizend kilometer de ruimte in willen slepen en zeggen: “Kijk daar nou, klootzak!”'

Dit zei astronaut Edgar Mitchel toen hij terugkwam van zijn ruimtereis. Wat hij ervaarde was het ‘overzichtseffect’. De symptomen: liefde voor de planeet, een verlangen de aarde te beschermen, een ervaring van verbondenheid met alles wat leeft. Deze bewustzijnsverandering is blijvend. Astronauten keren terug met missiedrang.

                   

Mitchel, maar ook onze eigen Wubbo Ockels, vertellen de boodschap dat we anders naar de wereld moeten kijken. En ze zijn optimistisch dat het kán! Maar hoe kunnen niet-ruimtevaarders tot deze inzichten komen?

Community

Samenwerken en verbindingen leggen is cruciaal voor OASE. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld met als uitvalsbasis OASE. Een aantal eco-systeem bouwers hebben net als ons een vaste thuisplek in OASE en lopen dagelijks rond. Ontdek ze hier!

Community

GROENEMORGEN

Idealistisch campagnebureau

Creatief bureau Groenemorgen wordt gerund door Berend van Zanten (1991) en Raymond Landegent (1986).

Twee Rotterdamse ondernemers/ organisatoren die sinds 2017 samenwerken aan projecten/ evenementen die één ding gemeen hebben: een stevig portie idealisme verpakt in een aantrekkelijk jasje.

Zo is Groenemorgen onder andere organisator van het leukste food festival van Nederland: MALS Vegan Festival. Want vegan eten kan superlekker zijn, maar op een festival met muziek en culturele programmering smaakt het nog net wat lekkerder. Zo maak je een duurzame oplossing (vegan eten) voor een groter publiek aantrekkelijk.

OASE is een initiatief van Groenemorgen

Groenemorgen Agency Rotterdam

Mona Lisa’s

Sociaal maatschappelijk

kunstenaars collectief

Het werk van Mona Lisa’s draait om het activeren van creatief bewustzijn met als doel jezelf en elkaar te bevrijden van morele, normatieve, sociale, politieke beperkingen.

 

Als commentaar op bestaande denkbeelden gebruiken we de online meme cultuur. Het rollenspel met de eigen identiteit die daar plaatsvindt zien we als een levend voorbeeld van de emancipatie van bestaande denkbeelden. We dompelen onszelf en ons publiek onder in een poel van radicale subculturen. Om zo grote thema’s als gender, seksualiteit, lichaam, racisme en feminisme te kunnen ondergaan. 

Sociaal maatschappelijk kunstenaars collectief

Mattan Records

Onafhankelijk platenlabel en muziek PR-bedrijf

Mattan staat in het Hebreeuws voor gift/gave, oftewel een talent dat iemand heeft. 

 

Mattan Records is in 2020 het leven in geroepen. Het is begonnen op de zolderkamer van Job en Ingmar. De gedeelde passie en liefde voor muziek heeft ervoor gezorgd dat ze samen zijn gestart. Mattan Records is een platenlabel met artiesten onder contract. Onder andere The Vices, POM en Mood Bored. Daarnaast is het ook een pr-bureau, ze faciliteren promoties voor labels en hun artiesten die muziek willen uitbrengen. Ze zijn vooral gespecialiseerd in Indie en alternatief gerelateerde muziek.

 

Mattan Record helpt graag artiesten met hun muziekdroom. Hier werken ze aan vanuit een invalshoek waar zijn achterstaan, waar artiesten een betrokken team krijgt die echt aandacht voor hen hebben. Ze zijn een kleinschalig bedrijf waardoor het behapbaar blijft. Hierdoor is er alle focus op de artiesten en de labels. 

Mattan Website.jpg

Studio FM

Creative producer

Met Studio Force Majeur (FM) probeert Creative Producer 

Jimmy-Pierre de Graaf collectieve bewegingen richting onwaarschijnlijke toekomsten te bewerkstelligen. In andere woorden, het realiseren van een duurzamere, inclusievere, non-eurocentrischere en fundamenteel nieuwsgierigere wereld. Wat zijn geheime wapen is om dit voor elkaar te krijgen? Kunst, kunstenaars en creativiteit!

 

Vanuit Studio FM ondersteund hij diverse kunstenaars en creatieven in de realisatie van hun visies en dromen. Dat resulteert vaak in impactvolle en interdisciplinaire kunst- en onderzoeksprojecten in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is Jimmy-Pierre met Studio FM aanjager/oprichter van diverse initiatieven zoals het creative agency SONSON, een Collectief Alter Ego en een afrofuturistisch festival en meer.

Website photo_JP (1).jpeg

BUIT

Eetbare natuur

BUIT staat voor een wildgeplukte vangst. We organiseren wildplukwandelingen, cursussen, bedrijfs- en groepsuitjes en we realiseren projecten om de biodiversiteit weer te herstellen.

 

Ons dagelijks leven speelt zich tegenwoordig veel binnen af en we komen minder buiten. We zijn hierdoor de connectie met de natuur en de oorsprong van ons eten steeds verder aan het verliezen. 

Stel je eens voor dat we die connectie weer vaker aan zouden gaan? Wat zou het met je doen? Met wildplukken zet je al je zintuigen aan het werk. Wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven heeft net zoveel invloed op onze gezondheid als wat we eten en drinken. Je kunt je er vast iets bij voorstellen hoe voldaan je je voelt om iets te bereiden van wat je zelf hebt gevonden na een mooie wandeling.

Wildplukken Rotterdam in de natuur
bottom of page