top of page

Dé nieuwe OASE 
aan de Maas

OASE is een verbonden, inspirerende multifunctionele ontmoetingsplaats voor Rotterdammers en door Rotterdammers, waar we werken aan verschillende maatschappelijke opgaven om samen te gaan voor een mooier Rotterdam.

initiatief van
Groenemorgen creatief agency

Thema’s die aan bod komen zijn uiteenlopend:

 

We zien dit niet als losse thema’s, maar kiezen bewust voor een samenhangende aanpak. 

Duurzaamheid Sociaal Maatschappelijk Groene wereld
Earthrise

'Je ontwikkelt een globaal bewustzijn, een menselijke blik, een intense ontevredenheid met de status van de wereld en de drang om er iets aan te doen. Vanuit de maan ziet de internationale politiek er zo kleinzielig uit.

Je zou een politicus bij z’n nekvel willen grijpen en hem een paar honderdduizend kilometer de ruimte in willen slepen en zeggen: “Kijk daar nou, klootzak!”'

Dit zei astronaut Edgar Mitchel toen hij terugkwam van zijn ruimtereis. Wat hij ervaarde was het ‘overzichtseffect’. De symptomen: liefde voor de planeet, een verlangen de aarde te beschermen, een ervaring van verbondenheid met alles wat leeft. Deze bewustzijnsverandering is blijvend. Astronauten keren terug met missiedrang.

                   

Mitchel, maar ook onze eigen Wubbo Ockels, vertellen de boodschap dat we anders naar de wereld moeten kijken. En ze zijn optimistisch dat het kán! Maar hoe kunnen niet-ruimtevaarders tot deze inzichten komen?

Community

Samenwerken en verbindingen leggen is cruciaal voor OASE. Met elkaar bouwen we aan een rechtvaardige, duurzame stad met als uitvalsbasis OASE. Een aantal ecosysteem-bouwers hebben net als ons een vaste thuisplek in OASE en lopen dagelijks rond. Ontdek ze hier!

Community

Team OASE

Moreel ambitieuzen

Het team van OASE bestaat uit een mozaïque van jonge, moreel ambitieuzen die samen de stad mooier willen maken. We experimenteren, helpen elkaar, trekken de buurt in en heten iedereen een warm welkom. OASE is opgericht door Berend van Zanten en Raymond Landegent. Sinds juli 2024 is OASE een zelfstandige stichting. 

OASE Rotterdam Events Markt

Mattan Records

Onafhankelijk platenlabel en muziek PR-bedrijf

Mattan staat in het Hebreeuws voor gift/gave, oftewel een talent dat iemand heeft. 

 

Mattan Records is in 2020 het leven in geroepen. Het is begonnen op de zolderkamer van Job en Ingmar. De gedeelde passie en liefde voor muziek heeft ervoor gezorgd dat ze samen zijn gestart. Mattan Records is een platenlabel met artiesten onder contract. Onder andere The Vices, POM en Mood Bored. Daarnaast is het ook een pr-bureau, ze faciliteren promoties voor labels en hun artiesten die muziek willen uitbrengen. Ze zijn vooral gespecialiseerd in Indie en alternatief gerelateerde muziek.

 

Mattan Record helpt graag artiesten met hun muziekdroom. Hier werken ze aan vanuit een invalshoek waar zijn achterstaan, waar artiesten een betrokken team krijgt die echt aandacht voor hen hebben. Ze zijn een kleinschalig bedrijf waardoor het behapbaar blijft. Hierdoor is er alle focus op de artiesten en de labels. 

Mattan Website.jpg

Studio FM

Creative producer

Met Studio Force Majeur (FM) probeert Creative Producer 

Jimmy-Pierre de Graaf collectieve bewegingen richting onwaarschijnlijke toekomsten te bewerkstelligen. In andere woorden, het realiseren van een duurzamere, inclusievere, non-eurocentrischere en fundamenteel nieuwsgierigere wereld. Wat zijn geheime wapen is om dit voor elkaar te krijgen? Kunst, kunstenaars en creativiteit!

 

Vanuit Studio FM ondersteund hij diverse kunstenaars en creatieven in de realisatie van hun visies en dromen. Dat resulteert vaak in impactvolle en interdisciplinaire kunst- en onderzoeksprojecten in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is Jimmy-Pierre met Studio FM aanjager/oprichter van diverse initiatieven zoals het creative agency SONSON, een Collectief Alter Ego en een afrofuturistisch festival en meer.

Website photo_JP (1).jpeg

Aanpact

Ruimtelijk ontwerperbureau

Als projectbureau ontwerpt, bouwt en onderzoekt Aanpact de opgaven van een stad in beweging samen met haar bewoners. 

Daarbij zoeken ze naar verbindingen tussen project, omgeving en gebruiker en kijken hoe dit een meerwaarde is in het ontwerpproces.

 

De samenwerkingen die hieruit volgen leiden vaak tot bijzondere en verrassende resultaten.

Wildplukken Rotterdam in de natuur
bottom of page